Om Blomsterfén

Jag hade nog aldrig något val. Blomsterdekoratör. Mitt yrke, men också min passion. Och en besatthet svår att förklara och svår att förstå. Pioner, rosor och liljekonvaljer kan man annat än bli förälskad?

Efter avslutad floristutbildning, dekoratörsutbildning, några års erfarenhet som anställd florist, blomsteräventyr i bland annat Norge och Danmark var det dags för mig att starta Blomsterfén.

Blomsterfén öppnade år 2000 på Bankgatan i Lund. Ganska snabbt blev vi "den lilla butiken med den stora servicen". Både för privatpersoner och för många företag. Vi blev också omtalade för våra vackra brudbuketter och för våra bröllopsarrangemang.

Under åren hölls många roliga blomsterkurser, både i butiken, på Folkuniversitetet och ute på olika företag. Nästan åtta år senare var det dags att ta en paus. I skyltfönstret kunde man läsa ett tackbrev som avslutades med "nu börjar ännu ett äventyr, kanske ett riktigt litet busfrö?" Det har hunnit bli två underbara små busfrön, en massa blomsterkurser och en floristlärartjänst.

Sedan 2013 finns Blomsterfén på Borgeby Slott. Där har vi en mysig butik som håller öppet tors-fre 11-16 0ch lör 11-15. Vi utför dock mycket brudbinderi, sorgbinderi och allt annat inom blomsterbinderi. Så ni är alltid välkomna med en beställning och förfrågan.

Det jag brinner mycket för är att få dela med mig av detta härliga yrke och därför är den stora delen av Blomsterfén idag blomsterkurser och våra floristutbildningar. Det är otroligt häftigt att se någon skina upp när bukettekniken börjar fungera ordentligt eller när någon nästan blir rörd till tårar när de gjort sin första brudbukett! Att dessutom få kunna hjälpa någon vidare i eller tillbaka till arbetslivet gör mig varm och tacksam.

Tack alla ni som låter mig få arbeta med detta underbara material: blomster.

Varmt välkomna till Blomsterfén! Floristutbildning, blomsterkurser och butik.