Om Blomsterfén

Jag hade nog aldrig något val. Blomsterdekoratör. Mitt yrke, men också min passion. Och en besatthet svår att förklara och svår att förstå. Pioner, rosor och liljekonvaljer kan man annat än bli förälskad?

Efter avslutad floristutbildning, dekoratörsutbildning, några års erfarenhet som anställd florist, blomsteräventyr i bland annat Norge och Danmark var det dags för mig att starta Blomsterfén.

Blomsterfén öppnade år 2000 på Bankgatan i Lund.

Ganska snabbt blev vi ”den lilla butiken med den stora servicen”. Både för privatpersoner och för många företag. Vi blev också omtalade för våra vackra brudbuketter och för våra bröllopsarrangemang.

Under åren hölls många roliga blomsterkurser, både i butiken, på Folkuniversitetet och ute på olika företag.
Nästan åtta år senare var det dags att ta en paus. I skyltfönstret kunde man läsa ett tackbrev som avslutades med ”nu börjar ännu ett äventyr, kanske ett riktigt litet busfrö?”

Det har hunnit bli två underbara små busfrön, en massa blomsterkurser och en floristlärartjänst.
Men nu är det dags för det som många efterfrågat, Blomsterfén återuppstår och äventyret fortsätter på anrika Borgeby slott.

Ni som känner Blomsterfén sedan tidigare kommer att känna igen er. Förutom blommor kommer du även att hitta trädgårdstillbehör, härlig inredning och ett stort kursutbud.

Självklart kan du beställa allt i blomsterväg såsom brudbinderi, sorgbinderi och ovanligt fina buketter.

Varmt välkomna till Blomsterfén!