Du får alltid 15% rabatt på allt i Slottsbutiken när du deltar i en kurs.

Blomsterkurser hos Blomsterfén

Hos Blomsterfén på anrika Borgeby slott hittar du ett unikt utbud av blomsterkurser. Vi anordnar kurser för privatpersoner och för företag. Vill du gå en kvällskurs eller vill du lära dig lite mer om blommor och gå en veckokurs? Skulle du sakna något tveka inte att kontakta Blomsterfén så skräddarsyr vi en kurs som passar just dig.

Anmälan och bokningsvillkor

Ring 0703-613080 eller anmäl dig nedan. Vi skickar en bekräftelse på din anmälan. Betalning sker på plats vid kurstillfället. Anmälan är bindande. Vid förhinder rekommenderar vi att du i den mån det går ombokar till en annan kurs. I annat fall gäller följande: vid avbokning tidigare än en vecka innan kursdatum debiteras 100 kr. Därefter debiteras 50% av kursavgiften. Vi förbehåller oss rätten att ändra datum för kurstillfällen.

Blomsterkurser 2017

Sommarblomsterkurs

Vecka 27

Mån-tors kl 9.00-15.30 Fre 9.00-12.00

5 500 kr

Blomsterfén välkomnar Dig till Skåne och anrika Borgeby Slott. I en inspirerande och givande miljö håller vi v 27 Sommarblomsterkurs. Praktiska arbetsuppgifter såsom buketter, dekorationer, arrangemang, bordskransar och dörrkransar varvas med teori och demonstrationer.

Vi förmedlar boende. Efter avslutad kurs erhåller ni diplom och intyg. Inga förkunskaper krävs.

Info & Anmälan
”Du och Jag” skräddarsydd floristutbildning

Obestämd

9.00-15.30

2 300 kr per dag

Vill du fördjupa dig i någon teknik eller lära dig binda bukett ifrån grunden? Vill du komma endast en dag eller en dag i veckan i en månads tid? Du bestämmer själv. Kontakta Blomsterfén så skräddarsyr vi en utbildning bara för dig!

Efter avslutad kurs erhåller du ett intyg.

Info & Anmälan
Möhippa

Obestämd

Obestämd

Obestämd

Överraska blivande bruden med en blomsterkurs! Kontakta Blomsterfén så fixar vi något bara för ert gäng! Tillåter vädret är ni välkomna att hålla picknick vid slottet!

Info & Anmälan
Tulipa Gå 2 betala för 1

Torsdag 23/2

18.00-21-00

495 kr

Denna kväll gör vi en större krans med hjälp av diverse vackra blad. Vi dekorerar den med rankor, grenar och tulpaner. Kransstommen torkar fint och ni får tips på hur ni kan dekorera den om och om igen!

Info & Anmälan
Pens’e Gå 2 betala för 1

Torsdag 9/3

18.00-21-00

495 kr

På ett fat kombinerar vi Pense’er med våriga snittblomster. En smäcker krans ramar sedan in detta. Du väljer själv om detta arrangeras tillsammans eller ej där hemma.

Info & Anmälan
Påskfint

Tisdag 11/4

18.00-21.00

495 kr

Videkissar, Pense’er, Pärlhyacinter, Tulpaner och självklart Påskliljor jobbar vi med här och skapar ett frodigt arbete bestående av både snittblomster och krukväxter. Passar fint inne som ute. Roliga detaljer gör detta arbete äggstra roligt! Avslutningsvis binder vi en spännande bukett med grenar kors och tvärs!

Info & Anmälan
Toscana

Torsdag 4/5

18.00-21.00

495 kr

Det doftar ljuvligt av kvällens material som är citrusfrukter, lavendel, kryddväxter och passande snittblomster. Här gör vi 2 st Medelhavsinspirerande arbeten, en Olivkrans och en doftande dekoration.

Info & Anmälan
Blomsterprakt

Söndag 7/5

9.00-16.00

1495kr

Under tiden ni intar scones med goda tillbehör såsom ostar och marmelader demonstrerar Blomsterfen dagens första arbete som är en dekoration i rosa toner. Dagen varvas sedan med ytterligare 3 demonstrationer och lika många praktiska uppgifter. Ett vårarrangemang med blomster som trivs bäst utomhus. En spirande bukett och slutligen en smäcker krans. Under dagen ingår mumsig soppa vid lunchtid och hembakad äppelkaka. Så unna dig själv och kanske din väninna, mamma eller svärmor lite härlig egentid, en massa härliga blomster och god mat, allt i en härlig slottsmiljö!

Info & Anmälan
Snyggt med glas

Torsdag 8/6

18.00-21-00

495 kr

Här leker vi med gräs, vita snittblomster, snygga småvaser i silver och fräcka detaljer. Du väljer själv om detta arrangeras som ett eller två arbeten därhemma!

Info & Anmälan
Förälskad….

Torsdag 21/9

18.00-21-00

495 kr

….i Hösthortensia blir jag varje sensommar/höst. Kvällen bjuder på blomsterprakt av vackra blad, rankor, rosor, hösthortensia och kompisar. Vi skapar en bukett och en dekoration och jag hoppas att ni också blir förälskade…

Info & Anmälan
Höstbollar

Torsdag 26/10

18.00-21-00

495 kr

Mossa, Ljung, Lammöron, Alunrot och annat himmelskt Höstmaterial använder vi för att linda bollar i diverse skepnader och storlekar. Någon förvandlas till ett träd i en kruka och några är vackra i all sin enkelhet…kanske på ett fat därhemma..kanske intill några tända ljus…kanske hängandes i ett fönster…kanske…

Info & Anmälan
Glittrig Orchidejul

Torsdag 23/11

18.00-21-00

495 kr

Huvudgäst denna kväll är den vita brudorchiden. Tillsammans med annat material i vitt, silver, frost och grönt gör vi ett pampigt arbete. Krukväxter, snittblomster, mossa, äpplen, isbitar och annat härligt tillbehör! Avslutningsvis lindar vi en ljusslinga runt vårt arbete...

Info & Anmälan
Adventskrans Rudolf

Måndag 27/11

18.00-21-00

495 kr

Denna kväll är för er som vill ha julen lite mer röd men med det inte sagt inte alltför klassisk! Diverse vackert vintergrönt finns till hands för att skapa en kransbas som vi sedan dekorerar valfritt med hjälp av polkagrisar, röda äpplen, kanel, apelsin, grenar, kottar, pärlor mm. Avslutningsvis gör vi ett mindre arrangemang med Adventskänsla.

Info & Anmälan
Adventskrans Vinterland

Onsdag 29/11

FULLT

495 kr

Denna kväll är till för er som vill ha en lite mer vit och glittrig jul. Diverse vackert vintergrönt finns till hands för att skapa en kransbas som vi sedan dekorerar valfritt med hjälp av gröna äpplen, taklök, kanel, grenar, mossbollar, silverträd, pärlor mm. Avslutningsvis gör vi ett mindre arrangemang med Adventskänsla.

Info & Anmälan
Nyckeln till hjärtat…

Torsdag 7/12

18.00-21-00

495 kr

Två söta arbeten gör vi denna kväll. En gullig mossbollsgran som blingar och glittrar. Och ett fint mosshjärta att hänga på dörr…eller i ett fönster…eller i ett träd…eller…

Info & Anmälan
Julfint

Söndag 17/12

9.00-16.00

1495kr

Under tiden ni intar en julinspirerad frukost demonstrerar Blomsterfen dagens första arbete. En härlig bordsdekoration med vackra snittblomster. Dagen varvas sedan med ytterligare 3 demonstrationer och lika många praktiska uppgifter. En krans passande dörr eller bord. Ett vackert ljusfat och slutligen en fräck bordsgran. Under dagen finns en massa juligt material att tillgå så att ni kan smycka era alster enligt önskemål. Tex röda och gröna äpplen, apelsiner, kottar, mossa, grenar, pärlor och dekorationstrådar. Vid lunchtid ingår även en mumsig soppa och “julgotteord” till dessert! Så unna dig själv och kanske din väninna, mamma eller svärmor lite härlig egentid med en massa härliga blomster och god mat. Allt i en underbar Slottsmiljö!!

Info & Anmälan
Frost

Torsdag 28/12

18.00-21.00

495 kr

Denna kreation kommer att imponera på gästerna därhemma! Eller om du väljer att ge bort den där du själv ska vara gäst! Vita underbara snittblomster gifter sig med häftiga tillbehör i is, silver, glitter och frost. Ett stort pampigt arbete gör vi på årets sista kurs!

Fika, Verktyg, alla Blommor och tillhörande material Ingår.

Info & Anmälan