Blomsterkurser

Hos Blomsterfén på anrika Borgeby slott hittar du ett unikt utbud av blomsterkurser. Vi anordnar kurser för privatpersoner och företag. Enklare kvällskurser, mer djupgående veckokurser samt skräddarsydda kurser.

Anmälan och bokningsvillkor

Ring 0703-613080 eller anmäl dig nedan. Vi skickar en bekräftelse på din anmälan. Betalning sker på plats vid kurstillfället. Anmälan är bindande. Vid förhinder rekommenderar vi att du i den mån det går ombokar till en annan kurs. I annat fall gäller följande: vid avbokning tidigare än en vecka innan kursdatum debiteras 100 kr. Därefter debiteras 50% av kursavgiften. Vi förbehåller oss rätten att ändra datum för kurstillfällen.

Sommarblomsterkurs

1-5 Juli 2019

Mån-tors kl 9.00-15.30 Fre 9.00-12.00

5 500 kr

Blomsterfén välkomnar Dig till Skåne och anrika Borgeby Slott. I en inspirerande och givande miljö håller vi v 27 Sommarblomsterkurs. Praktiska arbetsuppgifter såsom buketter, dekorationer, arrangemang, bordskransar och dörrkransar varvas med teori och demonstrationer. Lunch ingår mån-tors. Inget tillkommer för material.

Vi förmedlar boende. Efter avslutad kurs erhåller ni diplom och intyg. Inga förkunskaper krävs.

Info & Anmälan
Skräddarsydd floristutbildning

Obestämd

9.00-15.30

3 900 kr per dag

Vill du fördjupa dig i någon teknik eller lära dig binda bukett ifrån grunden? Vill du komma endast en dag eller en dag i veckan i en månads tid? Du bestämmer själv. Kontakta Blomsterfén så skräddarsyr vi en utbildning bara för dig!

Efter avslutad kurs erhåller du ett intyg.

Info & Anmälan
Möhippa

Obestämd

Ca 1.5-2 timmar

400 kr

Överraska blivande bruden med en blomsterkurs! Kontakta Blomsterfén så fixar vi något bara för ert gäng! I priset om 400 kr per person ingår allt material, bubbel, alkoholfritt alternativ och enkelt tilltugg. Vid bokning uppge därför eventuella allergier tack. OCH den blivande bruden erhåller dessutom ett presentkort värde 1.000kr. Giltigt i samband med bröllopsbeställning och 1 år från utskrivtsdatum. Vi gör förslagsvis en dekoration som speglar säsongen och som är lätt att bära med sig då ni gissningsvis har flera stopp denna dag;) Minimum 8 personer. Önskar ni ytteligare ett arbete, någon mat eller har några andra funderingar så hör av er så försöker vi lösa det!

Fotograf? I samarbete med Fotograf Jessica Lingerts kan vi även erbjuda dokumentär fotografering av Er dag på Borgeby Slott. Kontakta Studio ByLingerts, jessica@bylingerts.se bylingerts.se

Info & Anmälan
Glad Bukett

Lördag 16/2

9.30-11-00

299 kr

Denna förmiddag går vi igenom buketteknik, färg och form och 1 st färgglad bukett följer med dig hem.
Allt material ingår.

Info & Anmälan
Spirande Bukett

Lördag 23/2

9.30-11.00

299 kr

Denna bukett går i vackert vitt och vi lyfter fram naturens skatter!
Allt material ingår.

Info & Anmälan
Blomstergård & Trädgårdsrum

Lördag 2/3

9.30-12-00

650 kr

Workshop med 1 st dekoration och 1 st designförslag på terass/rabatt eller spa yta.
I en underbar miljö på Borgeby Slott skapar vi, Blomsterfen och Trädgårdsrum & Träd, tillsammans med er deltagare de vackraste dekorationerna till vardag eller fest. Vi börjar fm i Stallbyggnaden hos Blomsterfen Tina där vi kreerar 1 st dekoration som speglar säsongen. Ni får tips på hur ni lätt kan ta in naturen och skapa vackra arrangemang till bordsdukningen hemma framöver. Sedan fortsätter vi in till Slottet till Trädgårdsrum & Träd hos Camilla som pratar läckra och funktionella designförslag till din trädgård.

Allt material och Slottsfika med Afternoon Tea ingår i priset.

Info & Anmälan
Florist för en kväll

Torsdag 14/3

18.00-21.00

595 kr

Favorit i repris! Denna kväll får ni ta del av floristens tekniker och knep för att binda 2 olika hållbara buketter. Kort teorigenomgång där vi går igenom varuvård, material mm. Så kom och inspireras, dofta, bind och låt dig hänföras av detta kreativa hantverk!
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Pensé

Torsdag 28/3

18.00-21-00

500 kr

Här frossar vi i efterlängtade vårblommor både på snitt och i kruka. Krispiga tulpaner, färgglada penseér, doftande pärlhyacinter och botaniska vänner jobbar vi med. 1 större arbete gör vi och delar av det kan bytas ut för att förlänga hållbarheten och senare kan det även planteras ut.
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Florist för en dag

Söndag 7/4

9.30-15.30

1.795 kr

Den här heldagskursen är för dig som vill kunna binda och arrangera blommor med lite mer finess och stil. Vi skapar 2 st buketter och 2 st dekoratiner denna dag och vi varvar våra praktiska övningar med kort teori. Är du nyfiken på våra längre floristutbildnigar kan denna kurs vara en bra "känna sig för kurs" men absolut inget måste. Inga förkunskaper krävs. Dagen avslutas med Diplomutdelning!
Allt material, frukost, lunch och fika ingår.

Info & Anmälan
Påsk

Onsdag 17/4 FULLT, anmälan om reservplats ok

18.00-21.00

500 kr

Vårkänslor & Vårblommor! En färgglad kväll där vi leker med videkissar, tulpaner, påskliljor, pénseer och dess följeslagare. Med er hem följer 1 st påsk/vårdekoration och 1 st påsk/vårkrans.
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Medelhavsdoft

Torsdag 16/5

18.00-21.00

500 kr

Det doftar ljuvligt av kvällens material som är citrusfrukter, lavendel, kryddväxter och passande snittblomster. Här gör vi 2 st Medelhavsinspirerande arbeten, 1 Lavendelkrans och 1 doftande dekoration.
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Hösthortensia

Torsdag 12/9 FULLTECKNAD

18.00-21-00

500 kr

En av de blommor som torkar vackrast tycker jag är Hösthortensian. Vi lindar 1 sagolik krans med Hösthortensia och fina vänner. Varar länge gör den då den torkar snyggt. Även 1 dekoration ska vi sticka med inslag av Hösthortensia och dess vänner.
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Septembermys

Torsdag 26/9 FULLTECKNAD

18.00-21.00

500 kr

Denna årstid bjuder naturen upp till dans enligt mig. Mustiga färger och material såsom bär, grenar, gräs och fantastiskt vackra Dahlior med partners. Så släpp loss kreativiteten och skapa 1 st mysig dekoration och 1 st mysig bukett.
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Kransafton

Torsdag 17/10

18.00-21-00

500 kr

Höstens material är sagolika att få jobba med. På denna kurs kreerar vi 2 olika kransar på 2 olika arbetssätt. Vackra blad, grenar, rankor och sköna blomster är framdukade denna afton. Kransarna passar dörr, som bord, som fönster, som...
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Litet Ljusfat

Lördag 26/10

9.30-11.00

399 kr

Tända ljus hör årstiden till. Här skapar vi ett litet ljusfat. Enkelt och snyggt!
Allt material ingår.

Info & Anmälan
Större Ljusfat

Torsdag 14/11

18.00-21-00

750 kr

På en snygg bricka jobbar vi med åtskilliga botaniska material såsom mossbollar, lindade lökar och tacksamma krukväxter. Snittblomster i vitt är kvällens huvudgäster och vi träffar rosor, kryssantemum och freesior. Och mina favoritljus: de vackra Spindelljusen! Ett större arbete skapas denna kväll. Ni får tips och råd på hur ni tacksamt och enkelt kan byta ut delar av det lite längre fram och på så sätt skapa julkänsla på brickan.
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Adventskrans

Lördag 23/11

9.30-11.00

399 kr

Inför Advent skapar vi vår egna personliga krans med vintergrönt som bas på en halmstomme. Botaniskt gottebord med kanel, kottar, äpplen, taklök mm står framdukat till ert förfogande.
Allt material ingår.

Info & Anmälan
Adventskrans

Måndag 25/11

18.00-21.00

500 kr

Inför Advent skapar vi vår egna personliga krans med vintergrönt som bas på en halmstomme. Botaniskt gottebord med kanel, kottar, äpplen, taklök mm står framdukat till ert förfogande och med hem följer, utöver din fina krans, även ett passande adventsarrangemang!
Allt material och fika ingår.

Info & Anmälan
Julfint

Söndag 15/12

9.30-15.30

1595 kr

Denna mysig heldagskurs börjar med frukost och demonstration av dagens första arbete som är en dekoration med juliga blomster. Under dagen gör vi även en krans att pryda dörr eller bord, ett adventsarrangemang och en hållbar och annorlunda gran. Totalt gör vi 4 kreationer denna dag och vid lunchtid dukas det upp god mat och på det kaffe och julgottebord!
Allt material, frukost, lunch och julgottebord ingår.

Info & Anmälan